Teamleden

 Kader foto

De logopedist:

Sander Schermerhorn heeft in 1980 zijn studie logopedie afgerond in Nijmegen en heeft daarna tot 1984 als logopedist in het Psychiatrisch Ziekenhuis Wolfheze gewerkt. Vervolgens ging hij naar de Johanna Stichting Kinderevalidatie in Arnhem en vanaf 1993 werkt hij als logopedist Neurorevalidatie in het Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal waar hij zich heeft toegelegd op de behandeling van cliënten met taal-, spraak- en/of slikproblemen bij een neurologische aandoening.

Naast het dienstverband in Arnhem heeft hij een praktijk logopedie in Zeddam (Achterhoek) en Arnhem.

"In de dagelijkse praktijk zie ik grote voordelen van het samenwerken met andere disciplines. Je ondersteunt elkaar in het behalen van doelen waarbij je verder kijkt dan je eigen vakgebied. Door structurele samenwerking vergroot je als team de kwaliteit, doelmatigheid en doelgerichtheid van de behandeling. Het gevolg hiervan is dat de cliënt vaak met meer inzicht en motivatie sneller zijn doelen behaalt."

 Kader foto

De ergotherapeut

Astrid Rothuis is na haar opleiding in 1986 gestart als ergotherapeute in Verpleeghuis Zevenaar. Vervolgens heeft zij bijna 10 jaar gewerkt in het poliklinische neurologieteam in Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Nu is zij werkzaam bij zorggroep Attent. Zij werkt zowel op de revalidatieafdeling als de dagbehandeling als op afdelingen waar cliënten wonen. Sinds 10 jaar heeft zij samen met een collega ook een eigen praktijk in de eerste lijn. Zij zijn werkzaam in de gemeente Rheden en Doesburg.

Door bovengenoemde werksettingen heeft Astrid veel ervaring in het behandelen van cliënten met verschillende diagnoses, verschillende leeftijden en in het samenwerken met andere disciplines.   Astrid is aangesloten bij ParkinsonNet, regio Zutphen, en MS Zorg Nederland, regio Arnhem.   Door NAH kan iemand op veel verschillende gebieden problemen ervaren. Deze problemen hebben in meer of mindere mate invloed op het functioneren.

"Door goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden van andere therapeuten, door af te stemmen en samen te werken is de kans groter om datgene te bereiken dat voor iemand belangrijk is"

 

Kader foto

De fysiotherapeut

Miriam Donders, fysiotherapeut sinds 1991. Na haar eerste praktijk in Rheden is zij in 2012 gestart met een tweede locatie in Huissen. Haar hart heeft altijd gelegen bij het revalideren van mensen met aandoeningen in de breedste zin van het woord. Zij heeft daarvoor kennis opgedaan via diverse nascholingen als wel in de dagelijkse praktijk. Samenwerking met andere disciplines is sinds de start in beide medische centra een uitgelezen mogelijkheid om ervaring te delen en zorg te bieden dicht bij de patiënt. 

"Mijn expertise binnen LEEF! zal zijn gericht op Parkinson. Daarnaast zal ik een aansturende rol vertegenwoordigen vanuit Fysiotherapie Miriam Donders en haar team. Ons praktijk motto: 'Samen met u geven wij richting aan uw beweging' zal dan ook prima passen binnen LEEF!"

 

 

Kader foto

 

Laura Coenen is afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut in 2015. Gedurende haar studie heeft ze zich verdiept in de neurorevalidatie door de gelijknamige Minor Neurorevalidatie te behalen, en tijdens haar stageperiodes hier ervaring in op te doen. Na bij verschillende praktijken gewerkt te hebben heeft ze zich bij de pluspraktijk Miriam Donders in Rheden gevestigd. Ook heeft ze in deze periode de cursus Centraal Neurologische Aandoeningen (CNA) afgerond. De meest voorkomende centraal neurologische aandoeningen zijn: de ziekte van dementie, CVA, Parkinson en MS. Onder andere in dit gebied heeft Laura zich  gedurende de afgelopen jaren gespecialiseerd.

 

‘’Door nauw samen te werken met verschillende disciplines verkorten we de lijnen van de zorg. Zo kunnen we ervoor zorgen dat zorg gemakkelijk te bereiken is waar nodig. Mijn motto is het zoveel mogelijk personaliseren van zorg. Op deze manier bereiken we hetgene dat voor u het belangrijkst is.’’

 

 Kader foto  

Nienke Hoogstraten is in 2002 afgestudeerd in de klinische neuropsychologie. Daarna werkte zij bij een psychologisch, neurologisch en psychiatrisch adviesbureau waar zij onder andere arbeidsongeschikheids- en neuropsychologische onderzoeken deed en een soort geheugenpoli opzette. Vervolgens heeft zij in diverse verpleeg en verzorgingshuizen gewerkt op zowel CVA-revalidatieafdelingen, de somatische dagbehandeling als op afdelingen voor mensen met dementie. Daarnaast heeft zij een periode gewerkt Bij Via Reva waar zij met name patienten met chronische pijn en neurologische problematiek behandelde. Op het moment heeft zij haar eigen praktijk als psycholoog en holistisch life coach in Rheden. Naast de werkzaamheden voor LEEF! werkt zij ook voor Poliklinische Revalidatiegeneeskunde Nederland, WZC Humanitas Deventer en geeft zij ABC-trainingen voor Intercoaches. Zij heeft na haar opleiding psychologie nog de opleiding tot ouderenpsycholoog en holistisch life coach gevolgd. Ook is zij EMDR practitioner i.o. Zij is met name gespecialiseerd in diverse neurologische aandoeningen waaronder CVA, dementie, ziekte van Parkinson en de cognitieve en emotionele gevolgen hiervan.  Daarnaast vindt zij het erg leuk om mensen te leren beter te voelen wat zij nodig hebben en hier ook zorg voor te dragen, grenzen aan te geven, balans te bereiken tussen belasting en belastbaarheid en weer plezier te beleven aan de dingen die zij doen. 

 

Telefoon

Telefoon

026-4955103

"De draad weer oppakken om een nieuwe balans in het leven te vinden."

Wij werken samen met u aan een optimaal resultaat.