Behandeling

Heeft u een verwijzing van een huisarts of specialist? Dan kunt u bellen voor het maken van een afspraak. Indien er meerdere behandelaars betrokken zijn, wordt besproken welke behandelaar het eerst bij u thuis komt. Hij zal in het kennismakingsgesprek samen met u uw vraag bespreken. Wat zijn de belangrijkste problemen die u tegenkomt? Welke behandelaars zijn er nodig om te werken aan het oplossen van uw probleem? Daarna wordt door de behandelaars een behandelplan opgesteld. In het behandelplan worden doelen geformuleerd. Betrokken behandelaren overleggen vervolgens om de behandeling af te stemmen.Logo_LEEF

LEEF! is een revalidatieteam werkzaam in de eerste lijn. De behandelingen zullen vooral thuis plaatsvinden. Het toepassen van datgene dat getraind wordt gaat thuis makkelijker. De directe omgeving wordt zoveel mogelijk bij de behandeling betrokken.

Fysiotherapie

De behandeldoelen voor de fysiotherapie liggen op het gebied  van uitvoeren of verbeteren van dagelijkse activiteiten zoals lopen, traplopen en fietsen, eventueel met het gebruik van een hulpmiddel. Daarnaast is er aandacht voor het verbeteren van de houding, conditie, balans, spierkracht en coördinatie. Naast het fysieke aspect is er aandacht voor cognitief functioneren.

Ergotherapie

Handelingen als douchen, boterhammen smeren, koken, zelfstandig boodschappen doen en opstaan uit een stoel, behoren tot het werkterrein van de ergotherapeut. Er wordt gekeken naar hoe u de dingen kunt doen die voor u belangrijk zijn. Dit kan door cognitieve revalidatie therapie, trainen van handelingen zoals u gewend bent of het aanpassen van handelingen. Ook advies en begeleiding bij dagindeling, gebruik van hulpmiddelen, aanpassingen in huis of op uw werk behoren tot het werkterrein van de ergotherapeut

Logopedie

De logopedist houdt zich bezig met het bevorderen van de communicatie. Het gaat hier om stoornissen op het gebied van stem, spraak, taal en gehoor. Daarnaast besteedt hij aandacht aan kauw- en/of slikstoornissen. De werkzaamheden van de logopedist bestaan uit onderzoek, diagnose stellen, behandeling, advisering en voorlichting.

   

 

Telefoon

Telefoon

026-4955103

"De draad weer oppakken om een nieuwe balans in het leven te vinden."

Wij werken samen met u aan een optimaal resultaat.